neděle 27. července 2008

BA08 - dějství druhé

V neděli ráno, se i přes únavu z předchozí etapy, cítím líp a na 6 hodin v sedle se docela těším. Trošku se přejídám, to nemůže uškodit... Startujem v 9:09, valíme na mapový start a znovu zapisujem body do mapy. Plán je nám jasný hned - objet všechny tři 80-ti bodové kontroly, z nichž každá je v jiném rohu mapy.

Pro první 30-ti bodovou kontrolu si jedem přes hřeben. Slušný sakra kopec, ale aspoň asfaltka. Razíme k.20 za 30 a valíme "po hřebeni" na k.25 za 80. Pak na vyhlídku nad Mníšek a dál směr Slapy. To ještě netušíme jakou jsme udělali "botu". Místo abychom vzali od startu cestou na k.25 kontrolu k.27, která je při cestě a hlavně po vrstevnici, jedem přes hřeben na k.20. Obě jsou přitom za 30 bodů, takže jsme přišli minimálně o 12 minut. To se samozřejmě dozvídáme až po závodě.

Z Mníšku na k.18 a dál do údolí Kocáby pro k.17, na kterou to objíždíme po silnici a zase mírně dostáváme. Od ní jedem nádherným údolím již zmíněné říčky Kocáby, kde nás čeká několik brodů a jízda mezi spoustou chatiček. Máme k.16 a vyjíždíme nahoru pro k.15, abychom v zápětí zase sjeli dolů na nejvzdálenější k.14 za 80 bodů, což je kaplička na břehu v.n. Slapy. Razíme, obracíme se čelem vzad a valíme zase nahoru odkud jsme přijeli. Objíždíme kontroly nad Slapy a míříme na poslední 80-ti bodovou kontrolu k.6.

Celou dobu se mi jede dobře - až překvapivě dobře. Bojím se abych někde nerupnul, takže furt piju a něco přikusuju - doplňuju energii. Pití nám nestačí, takže ještě cestou na k.6 zastavujem u hospody a doplňujem flašky vodou. Počasí se s náma nemaže - je pařák jak sviňa! Aj Véna už se "srovnal" a pochopil, že nejsem jeho soupeř, ale partner :) Na k.6 máme čas 5 hodin a musíme se vracet. Rozhodujem se pro vynechání k.4 a jedem po silnici na k.37 pro 50 bodů. Jenže nám to trvá docela dlouho a už tušíme, že limit zase nestíháme. Cestou do cíle berem ještě k.33, která je na postupu a dojíždíme s 8 minutama po limitu (penále 16 bodů).

Bezprostředně po dojezdu jsem kapánek mimo, ale za chvílu se zase vracím do reality (matrixu) a je mi fajn. Dneska se nám zadařilo posbírat 680 bodů, mínus penále 16 bodů a natočit 125 km. Celkem za oba dny to dává 1124 bodů a konečné 8. místo v kategorii MM. Kdo by to byl čekal? ;-) Já ne! Vím, že jsme udělali pár chyb a že jsme mnohokrát váhali a ztráceli čas. Přesto jsem spokojený... spálený, unavený, hladový, žíznivý, hotový... Celkové výsledky a další fotky jsou na stránce Bike Adventure 08.

sobota 26. července 2008

BA08 - dějství prvé

Letošní 8. ročník Bike Adventure s centrem v Dobříši začal, jak jinak než "nultou" etapou, v pátek večer. Hlavní je nic nepodcenit, pořádně se nadlabat, zakreslit si kontroly do mapy, našlukovat postupy a naladit se na druhý den. To jsme splnili do puntíku! A kdyby náhodou někdo nevěděl, že se jedná o bodovací závod dvojic na horských kolech, najde info na stránkách BA.

Do první 4 hodinové etapy startujem v 11:24, takže máme dostatek času se připravit, doladit postupy, cvičně si vypustit a zase napumpovat kola a tak podobně :) Ani se před startem nerozjížím - myslím že se rozjedu dost :) Startujem a jedem na mapový start, kde dostáváme lístek s bodovým ohodnocením kontrol. Já diktuju, Véna zapisuje do mapy a hned plánujem trasu. Vyrážíme na k.35 a cestou berem ještě dvě, podle mě nejhnusnější kontroly, kde se drbem po špatných cestách a vůbec to neodsejpá. Véna za to od začátku bere takovým stylem, že nestíhám - jsem zatuhlej. Dokonce se na něj vytasím s hláškou, že nejsme soupeři, ale partneři! To kupodivu zabírá a já mám šanci dostat se do tempa.Na fotokontrole k.35 - Studený vrch

Z k.35 jedem po brdském hřebenu na k.29 a dál na k.26, k.25 a k.24, to je vyhlídka nad Mníškem pod Brdy. Tady máme už čas dvě hodiny a tak plánujem co ještě stíháme objet. Valíme dál až na k.10, kde se rozhodujem pokračovat přes k.5 až na k.4, což byla jedna z 80-ti bodových kontrol. Už cestou na k.4 ale víme, že nestíháme limit - neodhadli jsme to. Sil už moc není a z k.4 do Dobříše je to víc jak 10km po silnici. Místama mám tmu před očima, makám a už se vidím v cíly. Dojíždíme docela hotový (Véna s křečema) s téměř 20-ti minutama po limutu a to dělá penále 80 bodů. Škoda! I tak je z toho po prvním dnu solidní 12. místo. Celkem jsme nasbírali 540 bodů mínus penále 80 bodů a to dává 460 bodů. Natočili jsme 82 km.Na fotokontrole k.21 - Kozí Hory

Docela dlouho mi po dojezdu trvá jít se umejt, převlíct a nějak se rozhýbat. Jediný co zvládám, je jíst a pít. Ionťák už ale nemůžu ani vidět! Večer zabralo pivko, gulášek a pozitivní výsledek v podobě 12. místa. Po několika chybách a pozdním dojezdu bych to nečekal. Začínám se těšit na zítřek - to se teprve bude lámat chleba ;-)

pátek 25. července 2008

BA08 - připrav se ...

... hrajem! :) Zakreslit kontroly, vymyslet postupy, nakombinovat trasu, potřetí povečeřet, vyčůrat, vyčistit zuby a spát. BA08Zoncna, ranní rosa a kosa jak z nosa :) A jedééém...

čtvrtek 24. července 2008

Fotecky na orientering.se

Na hlavní stránce orientering.se je krátká slideshow fotek z MS v Olomouci - především ze sprintu. Hádejte, která fotografie je nejlepší? Která mě nejvíce zaujala, pobavila, dostala na kolena :-) Nevím jak dlouho to tam bude, tak neváhejte - akce je zřejmě časově omezena ;-)

neděle 20. července 2008

Na Doubravník

Ráno mě vyzvedává David, alias pan Double Zero a jedem se společně kapánek vyvětrat. Tohle léto nám to vyšlo poprvé a zatím to vypadá, že i naposledy. Nabíráme směr Bílek, Sopoty a hrrr do Raneckých lesů. Není zrovna vedro, ale deštivá předpověď naštěstí nevyšla. No, takže je krásně a my si to užíváme! :) Po asfaltových lajnách na Synkův kopec a na Doubravník. Jen lehké osvěžení a pokračujem dál na Radostín a Borky. To už začínám tušit, že to asi nebude dvouhodinová vyjížďka... Po lesních cestách na Rychtářku, Košínov, Chlum, Stružinec, přes státovku, na Hudeč, Podmoklany, na Bílek a dom. Uf! Užasná vyjížďka něco málo přes tři hodiny - bez chybičky :) Tak pane D., v září se budu těšit...
// Celá trasa na CYKLOSERVERu //Průjezd Sobiňovem a pan Double ZeroDoubravník - David namáčí hlavu a nohy současně :)Cesta zmizela, ale po louce se dá taky jet :)Sjezd do Hudče - příroda, to je chrám!

pátek 18. července 2008

Ranecké asfaltové lajny

Se SUPíkem se přibližuju z Brna osobákem do Žďáru a už ta cesta nemá chybu :) Vlak je zprvu narvanej, takže stojím s kolem u dveří, ale pak se pomalu vyprazdňuje... Směs pracujících vracejících se domů, k tomu turisti jedoucí na chaty a chalupy, cyklisti, děti a navrch trampíci. Hromadná doprava má něco do sebe :)

Kolem sedmé se napojuju ve Žďáře na cyklostezku k Salvátorovi a začínám točit. Všude je mokro a v lese si připadám jak v prádelně. Asfaltka jedna báseň, nikde nikdo, jen hluboký lesy. Jedu kolem Račína, na Synkův kopec a dál zkrz Ranecký lesy na Nový Ransko. Při sjezdu na Ransko potkávám borce co píchl, ale nemá pumpičku. Má štěstí, že jedu kolem, jinak by se docela prošel! Z Ranska jedu podél Doubravky až na Bílek, kde začíná pršet, ale to už jsem skoro doma...Asfaltová lajna ze Žďáru až na Ransko - jízda!

středa 16. července 2008

Na-motané vy-flusané

Dneska po rachotě přes Babice na Křtiny, na Alexandrovu rozhlednu, sjezd do Adamova, výjezd na Soběšice a dom. Suma sumárum parádní dvě hodiny v sedle :)Alexandrova rozhledna. Mo-mentálně v rekonstrukci.Od rozhledny - dole za stromy je Adamov

neděle 13. července 2008

Roz-Kut(a)ná Hora

Vstávám brzo a jdu se provětrat na silničku - je třeba tu snídani nějak vytrávit a sebe potrápit. Trápení to je "jen" do Hlinska, pak překonávám zatuhlost těla a dobrý. Na Trhovou Kamenici a přes Horní Bradlo a Rušínov dom. Zase připisuju nějaký kilometříky na účet - přece jenom se BA blíží a nebude to zadarmo. Viď Véno? :)Takhle to vypadá po 60-ti km na kole a obědě :)

Odpo to sice s počasím nevypadá valně, ale výletík do Kut(a)ný Hory se jeví nadějně. Za necelé dvě hodinky jsme procourali celé historické centrum a díky dešti jsme jeli zase dom. Každopádně to bylo pěkný - málo lidí, klídek a pohoda. Příště už snad vyjde počasí a bude více času juknout se aj do podzemí.Údolí Vrchlice - pohled od BarboryVlašský dvůrChrám sv. Barbory a Jezuitská kolej

čtvrtek 10. července 2008

Kolem dokola - údolím Říčky

KřtinyPočasí dnes konečně vydrželo, tak usedám o půl sedmé na SUPa a vyrážím směr Bílovice. Trasu jsem moc neplánoval a podle toho to taky vypadalo :) Z Řícmanic nad Ochoz a hned dolů k Hornímu Mlýnu, pak přes Hádek údolím Říčky až na Bukovinku. Odtud se už radši vracím. Dolů na Křtiny a zas nahoru na Babice - jukám na supr západ slunce a čupr motorovýho paraglidistu na obzoru :) Sjezd ke Svitavě a přes Bílovice dom... No, tak dneska Véno 150 minut a 55 km!Nad BabicemaZápad slunce nad Babicema a paraglidista

neděle 6. července 2008

Zvůle 2008

Začal čas prázdnin a dovolených, tak co s tím provedem? Jako výborný nápad se jevilo přihlášení na 4 dny OB na Zvůli, vzít sebou kola a prostě si to užít. Bydlení máme na Kunějovském statku (loni vyzkoušeném při svatbě M&K), takže klídeček, trávníček, rybníček, grilíček - idyla!

Lampióny moc pěkný, to nemůžu říct! :) Dvě etapy u Kunějova a dvě na Zvůli. Již po první etapě jsem však nepoznal rozdíl mezi zkrácenou tratí a klasikou. Rozeznal jsem jen "dlouhý" a "ještě delší". Moc pěkný lesy, to jako jo! Jen toho bylo nějak moc. Dokonce jsem si nadával, že jsem se vůbec přihlásil. Mohl jsem jet i tak, jít si třeba jednu etapu, pak pojezdit něco na kole, zazevlovat, okoupat se, no prostě by to byla dovolená! :) Takhle to taky nebylo špatný, ale ty dopoledne byly prostě "zabitý" lampiónama. No nic, i tak sme stihli bizony, borůvky, koupání, pivečko, zahrádku, pohodičku... A nejlepší to stejně bylo U paulánů v Kaprounu ;-)Toť lampiónový kraj plný krásZastávka Kaproun, tak kde byl vyhozen J.C.Bizoni v Rožnově - více než 10-ti metrákový kusanec :)