neděle 25. ledna 2009

Na Vestec

Je tu neděle a s ní i další oddílový výběh. Hlavně nejdu sám jako minule ;-) Sbíháme do Libice lákajíc další členy, leč marně. Tak kam dál? Kdosi velí "na Vestec", tak seskakujem ze silnice do krusty a jdem přímo na kopec. Svážnicí na Štěpánov a pak přes pole, kde se každý boří po kotníky zkrz krustu do sněhu, nahoru na nejvyšší vrchol Železných hor. Místy se nám to až zajídá, jak se boříme a každý krok stojí spoustu sil. To už jsme ale v Dolním Vestci a zbývá nám jen vrcholová část po cestě. Vrchol! Litujeme všechny kdo s námi nešli, že přišli o tu nádheru, fotíme a valíme zas dolů. Seběh byl o něco lepší než výběh, to se musí nechat :-) Ve Sloupně zavrhujeme možnost neukojeného pana G., jít přes Bílek a jdeme přímo na Sokolovec. Serpentiny na konec a za nějakých 110 minut máme cca 20km. Přidá se příště někdo další? :)

- z Libice přímo na kopec -- chlapci, nevěšte hlavu a zaberte! -- nahoru boříc se do krusty to moc nejde -- Vestec 668 m - Aleš, David, Greg a Hubánek -

pátek 23. ledna 2009

Top 5 na social party!

Hudba, bez které se na pařbě prostě neobejdete! Není nad to, když je na akci notebook a připojení na net. Vybírám 5 odkazů na hudbu a video z youtube - užijte si to! :o)

sobota 17. ledna 2009

Pokus o Sněžku

Ráno je jak malované. Valím busem na Špindlerovku, nasazuju sněžnice, předbíhám běžkaře ve stoupání na Malý Šišák a pokračuju dál na Luční boudu. Zatím je pěkně, ani moc nefouká a občas vykoukne mezi mraky slunce. Nad Luční boudou se mi otvírá úžasný pohled na Sněžku, Studniční horu a Luční horu. A mezi nima vykukuje Luční bouda. Na běžkaře ve sjezdech nemám, ale jinak nejsou sněžnice na výlet zas tak špatný. Minimálně na hřebeni, kde to na běžky zrovna moc není. Na skialpech, to by byla jiná... Když se dostanu na Luční, kazí se počasí a než dojdu pod Sněžku, je vše v mracích a docela fouká. Rozhoduju se na Sněžku nejít - stejně bych tam prd viděl. Radši si máknu proti větru na Luční boudu, kde si dávám oběd a ohřívám se. Vracím se cestou na Výrovku a je to hnus - mlha, vítr a od tyče k tyči. Z Výrovky do Špindlu sbíhám Dlouhým dolem, kde už nikoho nepotkávám a jdu si hodinu sám. Moc fajn výlet na (skoro) celý den...

pátek 16. ledna 2009

Na Zákoutí

Moji třídenní rekreaci ve Špindlu začínám s Libasem výjezdem (lanovkou) na Medvědín a následným sjezdem na Mísečky na tratě. Volná technika není zrovna moje silná stránka, takže lehce zaostávám. Na lyže se však vymlouvat nemůžu. Nestíhám dýchat, natož hůlkama píchat :-) Jedem až nad Benecko, tam to točíme a vracíme se nad Labskou zpátky na Mísečky a po Vodovodu dolů do Špindlu. Navrch sauna, pivo a už ani nevim jak jsem usnul.Nad Zákoutím, kousek za Janovou horou

neděle 11. ledna 2009

Společný oddílový výběh ...

...aneb jak jsem si byl sám zaběhat!Naplánoval jsem společný oddílový výběh na nedělní dopoledne. Mohlo se nás sejít šest, v lepším případě i pět. Nepřiběhl však nikdo! Dlouho jsem u kapličky nečekal a vyrazil jsem sám. U hájenky jsem se protáhl, z Libice se taky nikdo nepřidal a tak jsem pokračoval. Pravda, byla trošku ziminka (-10°C), ale bylo jasno a jen to chtělo se kapánek víc obléct. Dal jsem si kolečko na Libickou Lhotku, Sokolovec a přes Sokolohrady a Kameňák dom. To vše za lehce mrazivých 60 minut. "Magnific"!

sobota 10. ledna 2009

Žďárky (zase) bez sněhu

Informací o sněhové situaci na Žďárkách je dost, zato sněhu je žalostně málo! Na starších lyžích se dá pěkně sklouznout na loukách mezi Vlachovicema a Skleným. Jinak je to bída. Dali jsme to tam a zpět, pak ještě kolečko na Fryšavu, Tři Studně, pak hurá do hospody a domů. Stačilo! Zas takovej nadšenec nejsem, abych jezdil po hlíně a po trávě. A přitom by stačilo ještě 10-15 cm sněhu!Louka nad Vlachovicema - Kuba a Magda.

neděle 4. ledna 2009

pátek 2. ledna 2009

Slavonice - Landštejn

Je tu s námi Nový rok a od Helči do Slavonic je to jen malý skok :) Trasu jsem moc neplánoval, vybíhám z kraje Slavonic přes muzeum válečného opevnění směr Pfaffenschlag. Odbočuju z červené ke Stálkovu a jak koukám do mapy, dostávám chuť podívat se na Landštejn. Probíhám známými "lampijónovými" lesy, kolem vodní nádrže a za 73 minut jsem na hradě. Vracím se přes Staré Město, ale beru to ještě k hranici na Trojmezí. Nemusím ani moc mapovat, protože zrovna tudy vede zimní lyžařská trasa. Moc pěkně se tu běží, ale běžkovalo by se tu určitě ještě líp, kdyby byl sníh. Odtud už to mám jen kousek přes Kadolec k autu, do tepla, do lékárny, do Podolí, ... do prdele, to bylo supr! :-)

Ze Slavonic na Landštejn a zpět - cca 24 km a 137 minut.