pátek 31. července 2009

Kópačák v Kohótkách

Beton na střeše nepochopitelně zbarvený do červena, výhled až na Kojál, dřevěné "hokejkové" vazníky a suterén hladce čistý, betonový, pohledový a dočasně temný.

neděle 26. července 2009

Graselovou stezkou

Český Rudolec - vodní pila Peníkov - Elfí kameny - Graselova sluj - Viklan - Pekelec - Bukový vrch - Matějovec - Radíkov - Český Rudolec.

středa 15. července 2009

BA09 - den poté

Zatímco někteří se jdou v pondělí ráno, po víkendové BA v Krušných horách, vyjet na kole či na kolečkových bruslích, já se pouze přesouvám do svého sedavého zaměstnání. A moc dlouho tam nevydržím. Zažívám mírný nesoulad hlavy s tělem, kdy je hlava v pohodě a hodlá tvořit nějaké hodnoty, zatímco tělo stávkuje a nehodlá spolupracovat. Lehce se rosím na čele a zároveň klepu zimou i když je venku teplo jak sviňa. Sám si nepomůžu, jdu k doktorovi, fasuju bobule a 14 dní teď budu vše sledovat jako velmi zanícený divák! A kolo? ... Vyčistit! Uklidit!

neděle 12. července 2009

BA09 - úplně nejvíc hustý závod

Letošní Bike Adventure pro mě málem vyšuměla do prázdna. Ve čtvrtek se dozvídám, že můj partner Véna má kašílek a rýmičku a nemám najednou s kým jet. Po úvahách, že nikam nepojedu, se v pátek na poslední chvíli domlouvám s "Kubou", že do toho jdem spolu. V pátek večer přijíždíme z vyhřátých nížin, kde je přes 20°C, do centra závodů na Lesnou do Krušných hor, kde nás vítá 8°C, vítr a déšť. Navlíkám na sebe vše, co mám a navrch nasazuju darovaného kulicha. Na noc si dáme dvě horký griotky, proberem postupy, olepíme mapu a jdem spát.Krušnohorská idylaRáno je jak malované - chvilkama prší, fouká a je kosa - ideální na cyklistiku. Jsem trošku zabržděnej a start stíháme jen tak tak. Taktika je jasná - nasbírat do šesti hodinového limitu co nejvíc bodů :-) Rozhodujem se pro kopcovitou variantu k Litvínovu. Při postupu na naší druhou kontrolu však píchám (já vím, že se to nemá) a to hned nadvakrát, takže nás to stojí téměř 15 minut. Pak už to hrnem, ale v kopcích to zrovna moc nevodsejpá. Na Jezeří se pokocháme hnědouhelnou pánví, nad Litvínovem shlídnem vypuštěnou přehradu a za pár kilometrů už jsme zase na hřebeni. Po třech hodinách máme sice ještě síly, ale už nestíháme osmdesátku na Flájích a upravujem trasu. Jedem si pro bodíky do Německa a začínáme se vracet do cíle. Ještě děláme zajížďku pro dvě kontrolky a přijíždíme totálně sežvejkaný devět minut po limitu. Natočeno máme v zimě, větru a dešti 100 km a posbíráno 602 bodů. I přes dlouhé prostoje při mapování, rozhodování a píchání, to není špatný. Večer nám ještě zahraje Buránek z Litvínova a už stačí jen přežít chladnou noc...Na sběrce po šesti hodinách - bez úsměvuDo nedělní čtyřhodinové etapy startujeme docela pozdě a tak mám dostatek času se probrat, rozmrznout a obživnout. Zprvu to vypadá na trošku lepší počasí, vzápětí však vjíždíme do mlhy a slunce si zase moc neužijem. Volíme trasu více po pěkných cestách a hlavně na druhou stranu než v sobotu - nechcem jet to samý i za cenu nižších bodů. Valí to docela slušně a trať volíme hlavně na tři osmdesátky. Ke konci zase nestíháme a přijíždíme v hustém dešti 4 minuty po limitu. Nejhorší byl kopec na sběrku - koho napadlo dát cíl na kopec? Máme najeto 83 km a celkově za oba dny nasbíráno 1064 bodů, což je 28. místo k kategorii MM. Na to, že jsme jeli jen pro účast a na "kochačku", to je uspokojivý ;-) Do Brna příjíždím v jednáct večer totálně sežvejkaný, zato s pocitem nepromarněného víkendu.

pondělí 6. července 2009

Mrtě kotýlek MTBO nejvíc!

V již tradičním termínu na začátku července uspořádali KOSové z Plzně velkolepé 5-denní MTBO s centrem v kempu Ostende. Čekalo na nás 5 MTBO etap v okolí Plzně, dále triatlonové štafety, večírky, Koutské a Božkov...

  • E1 - middle, "Jižanská rozjezdovka"
  • E2 - long, "Světová klasická drncačka"
  • E3 - sprint, "Lobácká mapařinka"
  • E4 - middle, "Všichni hurá na Krkavec"
  • E5 - middle, "Ostende nakonec"

Etapy byly na dojezd (do 15 km) od centra závodů a každá nabídla něco jiného. V první etapě se nemůžu srovnat s mapou, jsem hodně nejistý, a co chvíli jsem nucen téměř zastavit, abych si namapoval. Nejsem schopný jet rychle a k tomu přesně mapovat. Na rozjezd to byl ale moc pěkný middlík. V druhé etapě zažívám takový křest ohněm. Z velké části vede trať v čárkách a tečkách plných kořenů, kdy jeden je vyšší než druhý a pěkně napříč přes cestu. Hodně dlouhá a drsná drncačka - jedu to více jak dvě hodiny a mám toho tak akorát dost. Od Křižáka dostávám 23 minut!E5 - Ostende nakonecVe třetí sprintové etapě jsem si malinko spravil chuť i když dvě hrubky se mi zadařily. Udělat část sprintu jako LOBy, kdy se v hodně zarostlém pásu podél řeky vysekaly cesty a do nich daly kontroly, to tu ještě nebylo. Výborné bylo obvzlášť sledování bloudících závodníků z předstartu. Když jsem tam pak plašil já, to už tak zábavné nebylo :) Čtvrtá etapa na Krkavci byla už aj dokopce a ukázala co v kom je. Udělal jsem dvě větší chyby a pokazil jinak moc pěkně rozjetý závod. Od Křižáka jsem dostal zase nakládačku, ale i přesto z toho bylo 3. místo na bedně! Pátá, poslední etapa - startoval jsem osmý s téměř půlhodinovou ztrátou na prvního Křižáka. Závod jsem rozjel docela slušně, pak jsem však (nevím proč) vjel do hustníku a hrnul to zkratkou s kolem na rameni skrz hustník, kde jsem se zasekal na dvě minuty. Pak si pro jistotu ještě loupnu dvě paralelní chyby hned za sebou a jsem rád, že do cíle dojíždím na celkovém 9. místě.Na dojezdu E5Moje výkony se dají charakterizovat jako hodně nevyrovnané :-) Dokážu zajet výbornou část závodu bez chyby, ale pak to někde narvu a je z toho dvouminutová chyba. A ježdění po kořenech taky není úplně můj šálek čaje. Tady jsou celkový výsledky H21A po pěti etapách:Po třetí sprintové etapě se ještě večer konaly triatlonové štafety. Sestavili jsme pro tento prestižní závod hvězdný tým Mrtě kotýlek ve složení: Hubánek (Foot-o), Pín (Swim-o) a Lauič (MTBO). Nebudu vás napínat - v hustém dešti jsme všem natrhli kaďák a hodnotná cena od sponzora Stock Božkov byla naše! :-)Pětidenní se KOSům povedly! Vyšlo perfektně počasí - zmokli jsme jen při triatlonových štafetách a jinak bylo azuro. Kvalitní terény, tratě, mapy, spíkr Hasák, navrch večírek po každé etapě a domů se vracím po šesti dnech jako zvířátko. Za dva roky se budu zase těšit...