neděle 29. ledna 2012

Mrazivým ránem

V mrazivém ránu vybíháme s panem D. směr Lhotka a dolů k Doubravce. Na loukách pod Valchou nesměle vykukuje slunce, ale sílu zahřát ještě nemá. Běžíme vymrzlým údolím k Točitýmu víru a odtud dál proti proudu na Bílek. O kousek dál začíná ta pravá zimní podívaná. Pěšina podél řeky je schovaná pod sněhem, v horším případě pod ledem a já občas ani nestíhám koukat pod nohy. Místy je to slušná ruská ruleta. Občas zastavím, zvednu oči, udělám snímek a zaplesám nad tou nádherou. Dobíháme k mostu na Bílek, překonáváme tok na druhou stranu (někdo po mostě a někdo na boso řekou) a vracíme se vrchem na Sokolohrady. Chvilku pauzujeme, nastavujeme se slunci a pak sbíháme k chatě. Odtud po staré cestě nad Kameňákem k hájence a pod tratí po poli dom. Epesní!

sobota 28. ledna 2012

Okruh na Milovy

První letošní běžky - velký těšení - parádní sklouznutí - okruh ze Skleného na Milovy - dršťková polévka - palačinky - upravené stopy - nicotný odraz - davy lidí - přechod z klasiky na bruslení - hadrový panáček - prošitost - spokojenost.

Turistická klasika
Nad Fryšavou
Bratr srdcař
Procesí nad Kadovem

pátek 27. ledna 2012

Tak Venda roste...

Tož takhle nějak vypadá "hybnerace" - stav totální koncetrace veškeré tělesné energie do žaludku, tak aby ani kapka mlíka nazmar nepřišla. Výsledky jsou patrné z týdne na týden (dle výpočtů paní doktorové přibírá náš štuclík 420g za týden).

středa 25. ledna 2012

Ráno nad Medlánkama

Z Medláneckého kopce - vzadu Bystrc
Ze skalky směrem na Babu

neděle 22. ledna 2012

Nedělní břečka


Večerní sněhová nadílka se ráno proměnila v břečku, takže s mokrýma nohama po prvních metrech dávám hodinku na Jehnice a zpět. Únavu ze soboty jsem v tomhle jarním počasí parádně vyplavil.

sobota 21. ledna 2012

Nerezová desítka

Můj první start v seriálu BBP byla dnešní Radostická nerezová desítka. Jako zkušený mazák přijíždím 3/4 hodiny před startem a nakonec se nestíhám ani rozklusat. Na startu se ještě zdravím s Osinem a pak už vidím jen jeho záda. Na můj vkus se začalo docela ostře a já místo abych si "šel to svoje", se snažím držet tempo. Marně! Ke konci prvního okruhu (běželo se 3x 3,5 km) se mi stahuje žaludek a chytají mě křeče - k tomu se přidává píchání v boku. Moje tempo ochabuje a nejradši bych hodil inov8tku do hustníku!


To mě již postupně míjí jeden borec za druhým a já se propadám startovním polem. Říkám si, že to brzo přejde, takže vydýchávám a stále myslím na obrat k lepšímu. Ten však nepřichází. Ve třetím kole, kdy se začíná finišovat, se nedokážu rozběhnout ani z kopce - tam mě osolí hned celý vláček běžců. Výraz mluví za vše - viz fotky: 123. Do cíle se nakonec protrápím v čase 43:41 na celkovém 55. místě. Na druhou stranu, z tréninkového hlediska to bylo více než hodnotné.

neděle 15. ledna 2012

Měsíční Venda

Vendovi je měsíc - ani se tomu věřit nechce. Roste nám před očima a ve spoustě věcí se zdokonaluje a rodiče překvapuje. Třeba nekompromisním názorem a následným činem, že bílá na zdech je fakt nudná a je třeba jí oživit trouchou žluté. Nebo kdo z dospělých pánů umí čůrat za rameno, o ženách nemluvě? No, a já se začínám smiřovat s redukcí mé osoby na nonstop mléčný bar, utíračku zadečku, houpačku a pradlenu :-) A Hubánek s trvalým stavem nevyspání, který jak doufáme několik let potrvá :-D


neděle 8. ledna 2012

Prošitý víkend

Tradičního novoročního lízání asfaltu v Chotěboři jsem se, ač neúmyslně - takticky, nezúčastnil. Své běžecké choutky jsem uspokojil lepším způsobem... Po poledni jsem si vyzvedl Davida na Koukalkách a kecacím tempem jsme vyrazili oklikou kolem Doubravky na Bílek. Pěkně lesem, po pěšinkách a v mokrém sněhu, kdy kilometry jen ubíhají mezi řečí. Před Bílkem jsme to otočili a podél vody to vzali svižněji ke Korytu. Odtud na Čerťák, dolů k vodě a podél Kameňáku nahoru, kde už nám to moc netáhne a domů se krásně loudáme. Ta hodinka a půl ze mě udělala zase optimistu o něco víc.

V neděli už to taková hitparáda nebyla. Pršelo se sněhem, tak jsem se donutil obkroužit aspoň 12-OLBS a byl to očistec. Ač mi to nejdřív nepřišlo, byl jsem z předchozího dne malinko prošitej. No, není každý den posvícení...

neděle 1. ledna 2012